23 May 2007

When you were out shagging in Barcelona
I was harvesting my pumpkins

1 comment:

chris said...

FEESTELIJKE POMPOENSOEP

1 middelgrote Pompoen, ongeveer 3 dl. bouillon, 2 eetlepels citroensap, een flinke scheut witte wijn, 1 dl. slagroom, zout, peper, geraspte kaas en bieslook.


Snij het kapje van de Pompoen af en verwijder de pitten en draden met een lepel of mes. Giet de bouillon, citroensap en de witte wijn in de Pompoen. De pompoen moet voor iets meer dan 3/4 deel gevuld zijn. Zet de Pompoen met het kapje ruim 2 uur in een voor verwarmde oven van 175°C. Haal de Pompoen uit de oven en schrap met een lepel het vruchtvlees van de wand los, maar zorg dat de wand intact blijft.

Wrijf het vruchtvlees met de bouillon door een zeef of pureer het in een mengbeker. Warm de soep op, breng haar op smaak met slagroom, zout peper en wat wijn. Giet de soep weer in de uitgeholde Pompoen en garneer de soep weer in de uitgeholde Pompoen en garneer de soep met geraspte kaas en fijngeknipte bieslook.